خیابان استقلال در استانبول

در سال 1868-1944 در زمان سلطنت سلطان عبدالمجید دوم از سلاطین عثمانی، خیابان استقلال در استانبول نقطه شروع پروژه غربی‌سازی ترکیه در نظر گرفته شد. داستانی نیز در این زمینه وجود دارد که در سال 1843 جهانگردی فرانسوی به نام ژرار دو در سفر خود به استانبول دچار مشکلی می‌شود که به مترجم فرانسوی نیاز پیدا می‌کند اما در کمال تعجب متوجه می‌شود که اکثریت مردم در استانبول متوجه زبان فرانسوی می‌شوند پس از استخدام مترجم منصرف می‌شود.
همین داستان نشان دهنده فرهنگ بین‌المللی مردم این منطقه بوده است که در نهایت باعث شده تا امروزه این خیابان به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین جاذبه های دیدنی استانبول در اذهان توریست‌ها ثبت شود.

خیابان استقلال در استانبول ترکیه
این بلوار که در زمان عثمانی‌ها به خیابان بزرگ معروف بود، پس از استقرار جمهوری ترکیه در سال 1923 به استقلال (Istiklal) تغییر نام داد.
در این خیابان یک ترموای تاریخی قرمز وجود دارد که در طول خیابان حرکت می‌کند و مسافران را جابه‌جا می‌کند. این خیابان در حقیقت یک Walking street است که وسایل نقلیه کمتر در آن تردد کرده و بیشتر به تردد عابرین پیاده اختصاص پیدا کرده است. این خیابان و کوچه‌های منشعب از آن مملو از گالری‌های هنری، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، کافه‌ها و کلوپ‌های شبانه است.

[lwptoc]

برخی از ویژگی‌های خیابان استقلال

  • خیابان استقلال از جمله شناخته‌شده‌ترین جاذبه های دیدنی استانبول است که با شنیدن نام شهر استانبول در ذهن تداعی می‌شود.
  • در میان جاذبه های گردشگری و اماکن دیدنی از جمله پر بازدیدترین‌هاست به طوری که در فصول پرگردشگر سال میزان یک تا سه میلیون نفر گردشگر از سراسر دنیا از آن بازدید می‌کنند
  • مساحت آن در حدود 1.5 کیلومتر (0.87 مایل) بین میدان تولین در جنوب و میدان تقسیم در شمال در منطقه تاریخی بی اوغلو است.
  • بیشتر اماکن تاریخی که در این خیابان قرار گرفته از معماری قرن نوزدهم میلادی وام گرفته در حالی که بخش کوچکی از این معماری‌ها بر اساس فرهنگ و هنر دوره گوتیک و رنسانس هستند.
  • این خیابان مملو از کافه‌ها، رستوران‌ها، مراکز هنری، سینما، مراکز خرید، فروشگاه‌های موسیقی، گالری‌ها، کتابخانه، مکان‌های تاریخی و شیرینی فروشی‌های معروف و اماکن سرگرمی و تفریحی نظیر مراکز هنری و سینماست
  • این خیابان فقط به روی عابران پیاده باز است، یعنی تردد خودرو و موتور در آن ممنوع است تنها راه آهنی برای تراموا دارد که از زمان عثمانیان وجود داشته است که می‌تواند شما را در طول خیابان جابه‌جا کند.
تراموای قرمز در خیابان استقلال

مهمترین اماکن دیدنی خیابان استقلال

_
استقلال خیابانی عریض و سنگفرش شده است که از سویی به میدان معروف تقسیم Taksim Square می رسد و از سویی دیگر به ایستگاه متروی شیشانه Şişhane  طولی برابر با 1.4 کیلومتر دارد و در منطقه اروپایی بی اوغلوی استانبول قرار گرفته است.
  • 1
    کلیسای ارتدکس رومی ایا تریداAya Trida Roman Orthodox Church

این کلیسای ارتدکس یونانی در استانبول در محله بی اوغلو نزدیک میدان تقسیم قرار دارد. این کلیسا در سال 1880 ساخته شد و امروزه بزرگترین زیارتگاه ارتدوکس یونانی در استانبول محسوب می‌شود که هنوز هم توسط جامعه یونانی استانبول استفاده می شود. ملکی که کلیسا در آن واقع شده است در ابتدا مکانی برای گورستان و بیمارستان ارتدکس یونانی بود. گورستان برای ساخت کلیسا تخریب شد و ساخت و ساز کلیسا در 13 اوت 1876 آغاز شد و در 14 سپتامبر 1880 به پایان رسید.

کلیسای سنت آنتوان
  • 2
    کلیسای کاتولیک سنت آنتوانSaint Antoine Catholic Church

این کلیسا بزرگترین کلیسای کاتولیک در استانبول است که در سمت چپ خیابان استقلال در بی اوغلو واقع شده است. تاریخچه ساخت این کلیسا به زمانی برمی‌گردد که در سال 1230 کشیشان کلیسایی در اطراف شهر گالاتا به نام بنیانگذار خود سنت فرانسیس آسیزی ساختند. کلیسای سنت فرانسیس بارها مورد آتش سوزی قرار گرفته که دو بار در آتش‌سوزی‌های سال‌های 1639 و 1660 سوخت و پس از هر آتش‌سوزی در همان مکان بازسازی شد، سپس مورد آتش‌سوزی دیگری در سال 1696 واقع شد و دوباره در سال 1724 توسط معمار ایتالیایی معمار جولیو مونگری مجددا مورد بازسازی قرار گرفت.

  • 3
    خیابان کنسولگری فرانسهFrench Consulate Street
از جمله اماکنی که به محض ورود به خیابان استقلال از نظر زیبایی شناسی و معماری توجه شما را جلب خواهد کرد ساختمان کنسولگری فرانسه است. این ساختمان همواره میزبان بسیاری از فستیوال‌های و رویدادهای فرهنگی و دوره‌های آموزش زبان فرانسوی در طول سال است. جالب است بدانید که در پشت این کنسولگری کلیسای کاتولیک ارمنی Surp Voskeberan قرار دارد.
  • 4
    موزه موم مادام توسوMadame Tussauds Wax Museum
موزه مادام توسو یکی از معروف‌ترین موزه‌های مجسمه‌های مومی در جهان به شمار می‌رود و از اولین افتتاح آن در لندن در ۲۵۰ سال پیش، میلیون‌ها نفر از آن بازدید کرده‌اند. شعبه ترکیه این موزه در خیابان استقلال شهر استانبول و در ورودی ساختمان Grand Pera واقع شده است.
در این موزه می‌توانید مجسمه‌های شبیه‌سازی شده به شخصیت‌های برجسته علمی و هنری بین‌المللی و ترک را ببینید این موزه به دلیل سبک و سیاق خاصی که دارد برای بازدید خانوادگی بسیار مناسب بوده و برای کودکان نیز بسیار لذت بخش خواهد بود.
  • 5
    چیچک باساجی- پاساژ تاریخی گلCicek Basaji- Historic Flower Passage
این جاذبه دیدنی خیابان استقلال در گذشته به عنوان محلی برای نمایش‌های تئاتر و اپرا مورد استفاده قرار می‌گرفت (تئاتر نائوم) و قدمت آن به دهه هفتاد قرن نوزدهم برمی گردد.
در واقع ساختمان جدیدی که به جای تئاتر نائوم ساخته شد در آتش سوزی بزرگ بی اوغلو در سال 1870 ویران شد. در سال 1876، هریستاکی زورافوس افندی یونانی محل تئاتر سوخته نائوم را خریداری و بازسازی کرد. وی در طبقه پایین 24 مغازه از سبک معماری فرانسوی و 18 آپارتمان لوکس در طبقه فوقانی طراحی کرد و بدین ترتیب پاساژ معروف چیچک یا پاساژ گل به وجود آمد که امروزه مملو از کافه و رستوران است و کاربری سالیان دور خود را ندارد.
پاساژ گل در ترکیه

سوالات متداول و پرتکرار درباره خیابان استقلال

_
آیا خیابان استقلال و میدان تقسیم در مجاورت هم قرار دارند؟
خیابان استقلال از میدان تقسیم تا منطقه کاراکوی که یکی از معروف‌ترین خیابان های استانبول است امتداد دارد که تنها یک تراموای قدیمی قرمز رنگ از آن عبور می‌کند و خودروهای شخصی مجاز به تردد در این خیابان نیستند. جالب است بدانید قدمت این تراموا به بیش از 100 سال پیش باز می‌گردد و بیشتر خانه‌ها و ساختمان های خیابان و کوچه‌های باریک قدیمی در حاشیه آن پراکنده شده است.
چگونه به خیابان استقلال برویم؟

میدان تقسیم و میدان تونل، در دو انتهای خیابان استقلال، هر دو قطب اصلی حمل و نقل هستند و دسترسی به خیابان را آسان می‌کنند. هر دو میدان با فونیکولار به خط اصلی تراموا و به مترو متصل می شوند. اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها در میدان تقسیم ایستگاه اتوبوس دارند.

خیابان استقلال چگونه شهرت یافت؟

این خیابان که در دوران عثمانی به نام Cadde-i Kebir (خیابان بزرگ) شهرت داشت، در یک بازه زمانی پاتوق روشنفکران ترک بود بعدها مورد استقبال توریست‌های فرانسوی واقع شد به طوری که به آن لقب Grand Rue de Pera یعنی خیابان اصلی پرا را داده بودند. به مرور زمان این خیابان به عنوان نقطه عطفی برای جذب توریست‌های اروپایی سر زبان‌ها افتاد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با ما: 02188537383